-->

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu - nyt peräti neljä sivua

En sentään heittänyt pyyhettä kehään, vaikka päivitys vähän venähtikin. No, ehkei kukaan ihan henkeään pidätellen kuitenkaan odottanut.

Tehtävähaasteet löytyy siis täältä ja täältä. Jossain tapauksissa taisin vähän askarrella ensin ja vasta sitten huomata, että olinkin muistanut haasteen vähän sinne päin.

Kolmannentoista päivän tehtävä oli myöntää ja suunnitella itselleen kunniamerkki jostain aiheesta. Päätin myöntää itselleni kymmenen pistettä ja papukaijamerkin, vaikka syy, josta merkki myönnettäisiin, jäikin vähän hämäräksi. Ehkä sain sen siitä hyvästä, että keksin lopulta käyttöä kuville, jotka leikkasin "askartelutarvikkeiksi" joskus kymmenen vuotta sitten parista mainoslehdykästä. Siihen aikaan oli näköjään muotia käyttää kakaduja muotikuvausten rekvisiittana, ja jotenkin epäilen, että papukaijamerkkiin käytetyssä kuvassa ollut takki saattoi hivenen kärsiä ennen kuin kuvat oli otettu. (Askarteluun lopulta päätyneessä osassa se ei tietenkään näy, mutta lintu istui siinä takilla, jonka pinta oli eripaksuisista langoista laadittu, ja ilmeestään päätellen haukkaaminen on vain ajan kysymys.) Selvästi toinenkin lintu arpoo, mikä osa jännittävästä lampusta lähtisi helpoimmin irti ja minkä irrottamisesta seuraisi riemastuttavin ääni.

Neljännentoista päivän tehtävä oli listata lempiasioita, joskin listasin asioita jotka ilahduttivat minua juuri listaamisen päivänä. Ei suurensuuri merkitysero, mutta lista olisi saattanut olla hivenen erilainen, jos olisin miettinyt yleisemminkin jotain lempiasioita. Tai en tiiä. Löysin samasta arkistosta noiden edellisen sivun kakadukuvien lisäksi myös niin ikään askarteluun suunnilleen yhtä kauan säästellyn iloisen karkkipussin. Se sopi hyvin iloisten asioiden listaamiseen. Vähän liimasin tarroja teeskennelläkseni, että sivu vaati muka enemmänkin askartelua kuin pelkkää leikkaamista, liimaamista ja listaamista.


Viidennentoista päivän tehtävä oli liimata kauppalista. Meilläpä on tuollainen hirveän kätevä listapohja, johon voi suunnitella viikon ruokalajit ja listata viereen mitä tarvikkeita niihin pitäisi ostaa. Tai siis teoriassa se on kätevä, käytännössä sitä ei tule juurikaan käytettyä ainakaan siihen ruokasuunnittelutarkoitukseen. Kauppalistatarkoitukseen sentään joskus, kun se roikkuu jääkaapin ovessa ja siihen voi huomatessaan listata mikä on loppu tai loppumassa.

Taas hävetti vain liimata yhtä paperia ja kutsua sitä askarteluksi, joten "koristelin" sitten liimaamalla palan toista paperia, jota olen ajatellut käyttää "johonkin", ja tasapainoa tuottamaan myös karkkipaperin. En siltikään ole oikein tyytyväinen lopputulokseen.

Kuudennentoista päivän tehtävä oli tunnustus tai paljastus itsestä. Eikä senkään eteen tullut kovin paljoa askarreltua... Olen säästellyt tuota korttia slaminkanneksi tai postcrossingiin, mikä ei tietenkään ole kauhean perusteltua, kun molemmat postiharrastukset suuntautuvat lähinnä ulkomaille, eikä vastaanottaja välttämättä ymmärtäisi tekstin hauskuutta. Siis liimataanpa sekin samaan vihkoon! Ruusukuosipaperi taustalla tuntui istuvan kortin glamour-imagoon hyvin, samoin kuin pinkki kimalleliima. Sitten muistin kesken kaiken, että tänäänhän on Pyhän Urhon päivä, ja piirtelin vähän heinäsirkkoja ja viinirypäleitä kulmiin.


Pistäydyin myös Tiimarissa siltä varalta, että sieltä löytyisi apilatarroja, jos vaikka huomenna tulee mieleen tunkea päivän askarteluihin vähän Pyhää Patrickia, riippumatta siitä mikä se päivän teema oikeasti on. No ei löytynyt. Sen sijaan löysin kaikkea muuta alennuksella, ja vasta jälkikäteen tuli mieleen että tarvitsenko nyt muka yhtään lisää askartelutarvikkeita, häh, mitä.

4 kommenttia:

  1. Ihana toi kotitökyvytön! Jos noita olisi paitoina niin ostaisin varmasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopisi myös jääkaappimagneetiksi - tosin en ole ihan varma, olisiko se siipan mielestä yhtä hauska...

      Poista
  2. Minäkin haluaisin olla kotityökyvytön. Tällä hetkellä kotityöt kasvienhoitoa lukuunottamatta aiheuttavat vain henkisiä näppylöitä, kutinaa ja murinaa..

    Minun pitää määrätä itselleni askateluliike ja kangaskauppa -porttikielto tasaisin väliajoin. Muuten haalin kaikenlaisia tarvikkeita vaikka entisiäkin olisi komerokaupalla.
    Vilma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne yleensä. Tai jos ne ajattelee tekevänsä myöhemmin, niin se "myöhemmin" on usein tosi kaukana.

      Oon yleensä aika hyvä kiertämään kauppoja ostamatta mitään ja harkiten. Ostan lähinnä vain visioidessani mitä teen jostain - mutta nyt osui vastaan vähän liian montaa sellaista tarviketta, mistä keksin heti mitä tehdä ;)

      Poista