-->

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Tiskirätti, vol 1.

Jossain vaiheessa tuntui, että mitä hyvänsä muuta etsi, niin vastaan tuli tiskirättien ohjeita. Lopulta luin jostain, että neulotun tiskirätin pinta toimii oikeasti vähän kuin mikrokuituliina, ja ne voi vielä pestäkin, eli ei sittenkään pöllömpi idea. (Mistähän sen luin? Mieleen tulee, että Ullasta, mutta ehkä se testailuvaiheen dokumentointi oli sittenkin jonkun blogista, eikä hajuakaan että kenen!) Lisäksi, kun nyt muistikirjamaaliskuun innoittamana olen lueskellut enemmänkin kaikkea inspiroivaa Hupsistarallaasta, sieltähän löytyi jo kaksi vuotta sitten maininta, että neulotut tiskirätit olisivat menossa pois muodista. No sittehän niitä vasta pittääki teherä!

Tässä nyt sitten olis ensimmäinen kokeilu.  Kuva oli jostain netistä löytyneestä kuvasta ruutupaperille kopioitu (joten en linkitä alkuperäiseen), ja lisäksi sohlasin jotain laskuissa niin että pupun naama on jotenkin oudon oloinen. Seuraavalla kerralla parempi tuuri...

Se, mikä tässä yllätti iloisesti, oli nopeus ja helppous. Pupunnaamatiskirättiin kului aikaa peräti tunti, jonka aikana vielä pidin pari nettitaukoa. Ehkä näitä täytyy tehdä ja kokeilla lisää. Ainakin se cthulhu-lapasten kämmenpuolen pikkucthulhu mahtuisi hyvin tuollaiseen rättiin... Ja lisäksi Ravelrystä näyttää löytyvän satamiljoonaa kivaa ilmaista ohjetta.

Lanka on muuten oikeasti mustaa, vaikka näyttääkin aurinkoisessa kuvassa harmaalta. "G-B Handarbeits- & Bastelgarn" sanoo vyöte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti