-->

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Viime vuoden saavutuksia

Nämä taisi kaikki syntyä joulukuun puolella ja elvistelin niillä Facebookissa. Laitanpa nyt tännekin, opetellakseni blogin käyttöä ja todistellakseni, että kyllä sitä joskus on jotain saatu aikaankin.

Ensiksi hama-helmillä päällystetyt kuulokkeet (tai oikeasti handsfree-piuha).




Päällystäminen hoituu sillä tavoin, että leikataan hama-helmi halki ja venytetään johdon päälle. Sopivan kokoinen helmi loksahtaa sitten itse kiinni johdon ympärille kun johto on tarpeeksi pieni mahtuakseen sinne helmen sisään. Itse käytin helmen halkaisuun kynsisaksia ja venyttämiseen kynsiä, ja tuli sormenpäät kipeäksi. Jotkut muut on tiettävästi käyttäneet myös venyttämiseen kynsisaksia. Tekniikkalaji.


Seuraavaksi ensimmäiset ikinä neulomani sukat, niin ikään joulukuulta 2012. Ehkä taustaksi voin kertoa, että peruskoulussa inhosin käsitöitä ja liikuntaa. Äitini puolestaan oli innokas käsityöihminen, ja joskus pienenä neuloin kotona vapaaehtoisesti äidin opastamana. Se tosin päättyi surkeaan epäonnistumiseen joskus kymmenvuotiaana, kun olin reippaana päättänyt tehdä itse kavereille joululahjat, ja parhaalle kaverille tarkoitetuista tohveleista tuli liian isot jopa kaverin isälle. Sen jälkeen koulussa oli vielä pakko tehdä toiset tohvelit, joista niistäkin tuli ihan jäätävän rumat ja turhat, enkä sen jälkeen enää neulonut vapaaehtoisesti. Liikunta oli koulussa muuten vaan rasittavaa ja ällöttävää. Aikuisena huomasin omaehtoisen liikkumisen olevan sittenkin ihan kivaa (varsinkin kun kukaan ei mittaa ja arvostele vieressä!) ja lopulta viime syksynä käväisi sitten mielessä, että ehkä neulomisen kanssa voikin olla sama juttu. Joten ei kun kokeilemaan.
Nämä sukat on neulottu tällä ohjeella kahdesta erivärisestä Tigerin Strömpegarn-langasta.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä, kummitytölle joululahjaksi valmiiseen tyhjään palapelipohjaan piirtämäni palapeli:

Myönnän auliisti, etten ole käyttänyt vahaliitujakaan sitten kouluaikojen, joten toteutus osoittautui yllättävän haastavaksi ja jouduin jättämään paljon suunnittelemiani yksityiskohtia pois. Arvelin kuitenkin, että palapelikäytössä vahaliitupinta olisi kestävämpi kuin vaikka tussi, joten niillä mentiin. Käytännön toteutuksesta jaarittelin enemmän sarjakuvablogissani, jossa näytillä myös luonnoskuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti