-->

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Uusia neuleprojekteja

Sain aiemmin esittelemäni "trooppinen akvaario"-sukat valmiiksi. Kiitos pilvisen päivän ja luonnonvalossa kuvauksen, koristeraidat eivät oikein näy kuvassa, mutta kivat niistä tuli silti.




Yksi kerä lankaa (Cewecin California Salida) ei ihan riittänyt pariin, mutta toisesta kerästä jäi silti aika paljon jäljelle.  Saa nähdä mitä siitä keksii - ennen sitä kuitenkin vaihteeksi jotain ihan muuta.

Niin, seuraava projekti! Viimeksi kirjastossa käydessäni päätin tutustua myös käsityölehtien tarjontaan, ja lainasin kotiin uteliaisuuttani yhden numeron Ihanaa ja yhden Kauneimpia käsitöitä - kummatkin ennestään vieraita, vaikka jälkimmäisen nimen olenkin joskus jossain kuullut. (Meillä kotona suosittiin Suurta käsityölehteä, ja se taisi tulla nuoruusvuosieni kotipaikkakunnan kirjastoonkin, joten se on tähän asti ollut käsityölehdistä tutuin.) Kauneimmat käsityöt näytti painottuvan aika tavalla virkkaukseen, ja virkkaus on se koulun käsityötunneilla traumoja aiheuttanut taito, jota EN ole edes yrittänyt kesyttää hallintaani näin myöhemmälläkään iällä. Lainasinpa kuitenkin lehden kotiin asti katsellakseni mitä muuta siinä on tarjolla, ja erilaisia pipoja, lapasia ja kaulureita tarjoilleista neuleohjeista löytyi myös seuraava projekti, jota halusin kokeilla. Kauluri, jossa on lehden kuvia, näyttääpä kivalta! Ignoroin lankasuosituksen, ja ostin vaan jotain samankokoisille puikoille tarkoitettua. (Eli nyt sitten kudon kauluria sukkalangasta. En myöskään ole innostunut saman setin muista osista, vaan ajattelin tehdä pelkän kaulurin.) Ehdin aloittaa eilen.

Ehdin myös ajatella, että onpa tylsä "pitsineule", kun se näyttää vain samalta kuin resori kierroksia kasvaessaan - kunnes huomasin, että olin ohjetta lukiessani jotenkin epähuomiossa hypännyt kahden rivin yli! En kuitenkaan jaksanut purkaa, vaan jatkoin puuttuvien rivien mukaisesti niiden tylsännäköisten kierrosten perään. En vielä ehtinyt niin pitkälle, että näkisin muuttuuko jälki yhtään jännittävämmäksi.

Lopuksi voin esitellä hehkeän neulerasiani, joka kulkee kassissa kätevästi mukana bussissa ja muualla, ja johon mahtuu mukaanotettavaksi myös tarvike poikineen.



Rasia on löytynyt laivalta. Olin riepottanut sitä työmatkoilla mukana puoli talvea, ennen kuin tuli mieleen, että pitäisiköhän esitellä myös niille työkavereille, jotka eivät tulleet samassa bussissa, mitä rasian sisällä oikeasti on.

Siellä on muun muassa vakiovarusteina puikkoja koteloissaan, pienet sakset sullottuna yhteen puikkokoteloon, kulloinkin keskeneräisen työn vyöte, kynä ja paperia joihin sotkea muistiinpanoja keskentekoisiin neuleisiin liittyen, rasia jossa on kierroksen aloituspaikan merkkaamiseen soveltuvia systeemejä, neuloja, mittanauha, kumilenkkejä yms.  Ja tässä kuvassa myös rasian sisäkanteen sinitarralla kiinnitettynä ohje edellämainittujen sukkien aaltoraitaan, kun bussissa oli helpompi seurata ohjetta jossa lukee kirjoitettuna montako silmukkaa nurin ja oikein, kuin laskea erikseen joka kerta ruutupiirroksesta.

Loppukuvassa rasia pakattuna valmiiksi tämän päivän neuletapaamista varten, kun tarkoitus oli jatkaa kahvilassa juoruilun ohessa nyt muuten pahasti sivuun jääneitä cthulhu-lapasia. Ja kyllä, hyvin eteni ja hauskaa oli.

Tältä keväältä ehdin jo vaihtaa bussikortin polkupyörään, joten neulominen jäänee muutenkin vähemmälle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti