-->

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Lainesukat vähemmän laineilla

Tämä projekti onkin ollut kesken äskeistä pidempään. Suurin osa siitä tuli neulottua katsellessa Game of Thronesin toista tuotantokautta, eli koskas se esitettiinkään Suomessa - joskus keväällä?

Ohjeena ja innoittajana toimi tämä Ullan ohje -pintakuvio näytti tosi kivalta, ja mitä tulee ohjeeseen noin muuten, kiilakantapääkin oli mukava neulottava. Veikkaan kyllä, että ymmärsin ohjeen jotenkin väärin tai tein jonkun muun virheen (tai monta), koska lopputulos ei muistuta ohjeen kuvia kuin hyvin pieneltä osalta toisen sukan teräosaa. Sitä teräosaa, joka oli valmiina tässä vaiheessa (elokuussa).

 Onneksi tein lisää samoja virheitä myös toisessa sukassa, koska varsista tuli toisiaan muistuttavat! Jos toisesta sukasta olisi yllättäen tullut samannäköinen kuin ohjeen kuvasta, olisin purkanut ensimmäisen ja yrittänyt uudestaan. Nyt en jaksanut vaivautua... Oikeastaan siksi nämäkin sukat roikkuivat niin pitkään keskentekoisina, koska ohjekuviin verrattuna ne näyttivät niin erilaisilta, että se söi motivaatiota, enkä lopulta ollut tyytyväinen edes tuon toisen sukan terän päättelyyn.


Päätin kuitenkin, että nämät on saatava pois tieltä ennen kuin annan itselleni lupaa siirtyä seuraavaan projektiin, joka toivottavasti menee enemmän suunnitelmien mukaisesti, joten rykäisin ne sitten loppuun saakka tuosta ylläolevasta vaiheesta parissa viikossa. Kaveri lohdutti, että pintakuvio näyttää erilaiselta eikä erotu siksikään, että valitsemani lanka on niin voimakkaan väristä. No, sen opin jo ompeluiden suhteen joskus - kannattaa valita kuosi, joka saa ihmiset kiinnittämään huomiota väriin eikä mahdollisiin virheisiin ;) Vaikka tuosta langasta olisi kyllä sileänäkin neuleena tullut varmasti aika kivan näköistä, veikkaan noiden sileiden pohjien perusteella.

Buddha halusi taas osallistua  valmiin projektin esillepanoon tavalla tai toisella...


No, sitten tylsempi kuva valmiista sukista ilman Buddhaa, josko siitä erottuisi vähän millainen mestariteos  lopputulos nyt sitten on.


Jalkaan sopiviksi ne tuli myös todettua - ja kyllähän näitä käytettyä tulee, vaikkei pitsi/koristekuvio olisikaan ihan samanlainen kuin ohjeessa. Ehkä ainakin yösukkina, jos ei varret tahdo kävelykäytössä pysyä ylhäällä (varsien löysyys vähän epäilyttää).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti