-->

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Nyt on taas jäniksiä - Pupu JusSukat





Lipsahti taas päivitystauon puolelle, vaikka kaikenlaista onkin tullut hiljaisesti puuhasteltua. Josko niistä sitten riittäisi postauksiksi vaikka pidemmäksikin aikaa... Mutta, asiaan!

Viime aikaisista tuotoksista tuoreimmat ovat mahtavat palmikkopupusukat, joissa palmikolla onkin saatu aikaan pupu eikä pöllö. Ohje oli Tiina Mäen Pupu JusSukat, joka on julkaistu Facebookin "Voihan Villasukka!"-ryhmässä. Ryhmän postaukset näkyvät vain jäsenille, joten yritin etsiä löytyisikö sukkaohjeesta vaikkapa bloggausta jostain, mutta ei... No, ainakin ryhmään voi liittyä vapaasti.


Valitsin langaksi Ola Raggegarnin, jota olin ostellut talvella kolmea eri väriä, "joitain kivoja palmikkosukkia" suunnitellen, ja ilman mitään käryä siitä, kuinkahan riittoisa yksi kerä olisi. No, eihän se yksi kerä tietenkään riittänyt kuin varteen ja kantapäähän. Onneksi oli edes samaa väriä kaksi kerää!


Epäilin, että jos tekisin terän vain toisella värillä jäljelle jääneistä, lanka loppuisi taas kesken. Siispä tein raitoja ja käytin molempia suunnilleen yhtä paljon.


Koska esittelykuviin pitää aina muka valita jotain jännää (enkä ole vieläkään oppinut sitä kunnon blogien "näin poimit neuleet villinä luonnosta"-kuvaustekniikkaa), piti nyt sitten yrittää kuvata sukkaa myös märkää kukkapuskaa vasten. Ei tullut hääviä kuvaa. (Tuli vaan kommentti, että "tuo näyttää vaaralliselta".)



Sitten vielä yksityiskohtakuva jäniksestä. Nuo nyppytekniikalla toteutetut hännät olikin niissä melkein parasta!

Ohje päässee käyttöön toistekin - pitäisi kai alkaa jo suunnitella ja toteuttaa joululahjasukkia, ettei sitten taas tule tilannetta, jossa neulotaan raivona pää ja puikot savuten viimeisellä viikolla ennen lähetyspäivää hirveä aikataulupaine niskassa.

1 kommentti: