-->

perjantai 9. lokakuuta 2015

22 päivää Halloweeniin - kummitustikkarit

Tämän idean vohkin kaverilta, joka oli takavuosina tehnyt halloweeniksi koko joukon kummitustikkareita jaettaviksi niille, jotka tulisivat ovelle ehdottelemaan karkkia tai kepposta. Suomessa kun oltiin, ei tietenkään yhtään karkkikeppostelijaa näkynyt koko iltana, mutta ainakin bilevieraat saivat sitten kummitustikkarit kotiinviemisiksi.


Kaikessa yksinkertaisuudessaan kummitustikkari tehdään niin, että kaupan tikkari peitetään nenäliinalla, sidotaan kiinni ja piirretään sille naama.


Kaverin kummitustikkareilla taisi olla kaulanauhana villalanka, joka toimi samalla ripustuslankana, jolla kummitukset sai ripustettua leijumaan. Näillä kummituksilla on ihan vain koristerusetit (tai huivit, tai lennokkaat solmiot) kaulassa, koska en tekovaiheessa muistanut sitä ripustusfunktiota ja etsin vain jotain koristenauhaa.


No mutta, eikös viikon teema ollut "Halloween metsässä"? Valkoisten nenäliinojen lisäksi voi tietysti käyttää vaikka värillisiä lautasliinoja (joita voi joutua tuunaamaan tussilla vähän lisää, kun kuvioita on liikaa tai liian vähän). Mustasta (tai ainakin melkein mustasta) lautasliinasta saa vaikka korpin. Tai jos haetaan innoitusta metsästä ja ihan kotimaisesta kummitteluperinteestä, niin vaikka metsässä kummittelevan liekkiön tai ihtiriekon, hui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti