-->

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

15 päivää Halloweeniin - lepakoita kaneille

Se olis taas söpösunnuntai, terve. Budget Bunnyn ohjeilla askarrellaan taas - tai oikeastaan tällä kertaa sieltä haetaan vain innoitusta ja kehitellään alkuperäistä ideaa eteenpäin. Halloweenin hengessä.

Alkuperäinen idea oli siis Budget Bunnyssa julkaistu Once Upon A Pigin video vessapaperirullasta, johon pujotellaan kahvitikkuja tai jäätelötikkuja. Olen yleensä ensimmäinen myöntämässä, etten jaksa katsoa oikein mitään vlogeja tai askarteluvideoita - katselen mieluummin kuvia omaan tahtiini ja hypin tylsien kohtien yli. Niin muuten tälläkin kertaa, jätin videon pyörimään taustalle ja menin tekemään jotain muuta, ja hyppelin sitten myöhemmin videon läpi pikakelauksella.

Koska teemana on Halloween, mieleen tuli tietenkin että joskos sitä askartelisi 
rullista lepakoita, lisäämällä pahviset siivet jotka saisi kiinnitettyä samalla niillä jäätelötikuilla. Sopivasti löytyi myös talouspaperirullan hylsy, jonka sai leikattua halki, kolmeen osaan ja siiviksi. Naamat lepakoille on taas piirretty aronianmarjalla.



Yksi rulla tuli tehtyä myös alkuperäisen ohjeen mukaan. Vaan mitäs käyttöä näille on? Käytölle oleellista lienee myös täyttö - kaneille ja muille isommille otuksille näistä on lähinnä jyrsimis- ja heittelyleluiksi. Pienemmille otuksille, jotka mahtuvat vessapaperirullan sisään, näistä on myös tunneleiksi. (Kyläilemässä ollut kaveri, jolla on hiiriä, mainitsi että useampikin näistä kaneille askarrelluista jutuista olisi varmasti hauska myös hiirille. Tosiaan, vaikka hiiret saattaisivatkin käyttää niitä vähän eri tavalla!) Kaneille taitoin lepakkorullista päät ja laitoin sisään rusinoita. Perinteiseen pelkkään tikkurullaan laitoin heinää.



Enää ei ole Batmobiilia, joka innostuisi kaikesta pahvisesta ja silppuaisi muidenkin lelut siinä ohessa, joten tämän syksyn aikaisemmat pahviaskartelut ovat saaneet olla aika rauhassa. Rusinat kuitenkin taisivat villitä kanit. Lepakoiden siivistä sai hyvän otteen, jolla ravistella rusinoita ulos ja/tai paukuttaa rullaa päin seinää. 





Taaskaan ei kamera pysynyt perässä kanien vauhdikkaissa liikkeissä. Engla heitti omansa vessalaatikkoon. Boogie puolestaan ilahtui pelkästä rullasta heinällä.



Lisäys myöhemmin: Engla repi omansa antaumuksella silpuksi kuvauksen jälkeen - ja siirtyi myöhemmin silppuamaan Sinatran omaa. Sinatra intoutui modifioimaan omaansa vasta Englan aloittamista kohdista. Boogie suhtautui lepakoihin koko ajan rauhallisesti, mutta tykkää heinärullasta. (Silloin se ei tietenkään ole kiinnostava, jos siellä ei ole heinää.)

Toinen lisäys: Ajatus rullien väkertämisestä nimen omaan lepakoiksi saattoi saada innoitusta tästä pinata-ohjeesta, jossa rullilla aktivoidaan lapsia eläinten sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti