-->

tiistai 4. lokakuuta 2016

27 päivää Halloweeniin - ja eläinten päivä

Maailman eläinten päivä osuu tiistaille, joten puuhalelujen askartelut rullahylsyistä kaneille eivät jää vain sunnuntaipuuhiksi.

Viime vuonna marjamehulla väritellyt rullat olivat suositumpia kuin pelkät rullat ikinä, joten ensimmäinen ajatus oli tietenkin väritellä lisää rullia. En ole ihan varma, tekikö ylipäätään kuviollisuus rullista niin suosittuja, vai tuliko marjamehusta rullaan jotain makuakin. Yritin myöhemmin värjäillä muita rullia myös porkkanalla, mutta siitä ei väriä oikein tarttunut.

No, tänä vuonna keksin, millä saa rullan pintaan oranssia ainakin niin kauan kuin satokautta kestää: ruusunmarjalla. Ruusunmarja hajoaa rullan pintaan myös siinä määrin, että siitä tarttunee makuakin.


Sitten piti kokeilla, kuinka hyvin ruusunmarja värjää vaaleapintaisen teollisen sijaan tavallista ruskehtavaa rullaa. Aika hyvin.  Ja sitten piti kokeilla jotain siitä tavallisesta rullasta, koska pelkät väritetyt rullat on jo nähty. Niin on kyllä rullapallotkin, mutta niiden jatkojalostus on vielä kokeilematta.


Muistelin erilaisia narusta ja rullista tehtyjä riippuvia puruleluja ja heittelyleluja, joita on tullut välillä netissä vastaan. Niin kuin vaikka tämä Budget Bunnyn riippulelu, jossa on kyllä kaikkea muutakin kuin rullajuttuja.




Pujotin juuttinarun rullapallojen läpi parsinneulalla - mikä tarkoitti itse asiassa sitä, että ne piti hajottaa vielä kertaalleen osiin, pistää neulalla ensin reiät ja sitten kasata pallot uudestaan, ennen kuin neulalla sai pujoteltua narun.


Lopputuloksesta tuli kylläkin ihan hieno - Halloweenin hengessä kurpitsaköynnös!
Ripustinkin sen köynnökseksi, lisättyäni joukkoon vielä joitain paperikoristeita.



(Kuvan häkki on käytössä heinätelineenä ovi auki ja kanit saavat kulkea sisään ja ulos.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti