-->

keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Joululahjoilla retostelua 2015

 Jokunen sukka tuli taas neulottua joululahjoiksi, ja enimmäkseen jo kesällä. Kun kuvilla ei viitsinyt etukäteen spoilata, ei niitä kuvia aina tullut edes otettua - näköjään oheinen kuva on ainoa noista minimarikeista, jotka tuli tehtyä Nalle-kerän lopusta ensimmäisen marike-kokeilun jälkeen. Ensimmäiset mariket aikuisen jalkaan toistivat kuviota neljällä puikolla, joten lapsen jalkaan tuleviin sukkiin käytin vain kolmea puikkoa. En kylläkään enää muista esimerkiksi kantapään silmukkamääriä.

Samassa kuvassa on myös toinen sukkapari samaan perheeseen, nimittäin toisen merenkulkija-mallin sovellus 7 Veljestä-raitalankaan, jonka sävyjä lahjan saaja oli joskus ihastellut kauppareissulla. Niistä tuli sitten räpsittyä jokunen kuva enemmänkin, ihmetellessäni palmikon ja raitojen yhteen asettumista niin oikealta kuin nurjaltakin puolelta.




Kaniharrastajalle piti sitten laatia omat pupujusSukat. Näissä oli ehkä vähän jämälankameininkiä - ostin kyllä vaaleanpunaisen Ville-langan näitä varten vasiten, mutta sepä otti ja loppui kesken ennen aikojaan, joten kärkiin löytyi apu jämälankavarastosta. Pupuista piti tuleman valkoisia (tai vaaleita) ihan tarkoituksella - mutta niinpä vain loppui vaalea raggegarnkin kesken! Lisäksi vähän sähläsin töpöhäntiä neuloessa ja osalle tuli erikokoiset hännät. Toisaalta vaihteleepa se häntien koko oikeillakin kaneilla...


Marike oli yllättävän hauska ja nopea kuvio neulottavaksi, joten ennen joulua tuli sitten palattua aiheeseen ja tehtyä lahjaksi vielä yhdet aikuisen mariket toisenvärisestä Nallesta, ja taas tuli vähän erinäköistä jälkeä.



(Auringonvalo on hassun keltaista tähän aikaan vuodesta... Ylempi kuva siis otettu auringonläikässä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti